Üdvözlünk!

 

Kutyaiskolánk célja a kutyatartási kultúra és az állatjólét javítása, illetve, hogy tudásunkkal segíthessük a kutya-gazdi párosokat a fejlődésben, a helyes tanításban, s annak mélyebb megismerésében mindezt tudományos alapokra helyezve Miskolcon egyedülálló módon.

Mi abban hiszünk és azt tanítjuk, hogy erőfitogtatás helyett hogyan tudják a gazdik jobban megérteni, tanítani, motiválni a kutyájukat. A helyes viselkedést tanítjuk a kutyák számára ahelyett, hogy azt tanítanánk, mit ne csináljanak. Arra törekszünk, hogy a kapcsolat a kooperáción és bizalmon alapuljon. Ezeknek az eredményességét pedig etológiai kutatások is alátámasztják.

Nekünk nem csak az számít, hogy az egyes feladatokat megtanulják a kutyák, hanem az is, hogy milyen belső állapotban, illetve milyen motivációból történik.

 

Oktatók:

Dóri Eszter vagyok, okleveles kutyakiképző és a DOGmotion megálmodója.

Egy gyermekkori álmom vált valóra azzal, hogy a hobbim mára már a hivatásom is lett egyben.

Már több, mint 15 éve kutyázom, és 11 évvel ezelőtt kezdtem el a versenyzést is, jelenleg egy border collie boldog tulajdonosa vagyok.

Nagyon fontosnak tartom a folyamatos továbbképzést, s az élet úgy hozta, hogy több kutyás területen is lehetőségem volt/van tapasztalatokat, tudást bővíteni, amit kamatoztatni tudok a munkám során.

 

Tanulmányok:

 • Akela kutyakiképzői tanfolyam (általános)
 • Akela kutyakiképzői tanfolyam (obedience ágazat)
 • Frog Fit 4 hetes intenzív dog fitnesz kurzus 
 • Frog alapozó tanfolyam
 • SciDog 1 éves egyetemi szintű oktatói képzés tudományos alapokra helyezve (summa cum laude minősítésű diploma)
 • Dr. Sátori Ágnes: A kutyák viselkedésprobémái kurzus
 • Kutyaetológia kurzus
 • Hoopers instruktori képzés
 • Dog Dancing bírói képzés
 • OKJ-s fotográfus
 • Számtalan előadásokon, workshopokon való részvétel 

(Kutyakommunikáció, táplálkozás, szeparációs szorongás, arthrosis, stresszkezelés és mentális felkészítés versenyekre, motiváció, sportok, és még sok-sok téma)

 

 

Bírói felkérések (a teljesség igénye nélkül):

2016 Hatvani Dog Dancing Bajnokság

2016 Országos Dog Dancing Bajnokság

2017 Hatvani Dog Dancing Bajnokság

2019 Dogdance Iskola Magyarország kezdő és haladó tanfolyamosainak vizsgáztatása

2019 Országos Dog Dancing Bajnokság

2020 DIM Dog Dancing HOME Kupa

2021 Országos Dog Dancing Bajnokság

2022 V. Hatvani Dado Dog dancing Bajnokság

2022 Országos Dog Dancing Bajnokság

2023 VI. Hatvani Dado Dog dancing Bajnokság

2023 Nanouks Rememberdance dog dancing verseny (Ausztria)

2023 Országos Dog Dancing Bajnokság

 

Tar Edina vagyok, gyógypedagógus vagyok és habilitációs kutyakiképző. 8 éve dolgozom autizmus spektrumzavarral élő gyermekekkel. Hivatásomat a folyamatos innovációval igyekszem színesíteni, építeni, hogy az érintett gyermekek mindennapjait szebbé varázsoljam és segítsem. Munkám során és egy kedves barátomnak köszönhetően találkoztam az állatasszisztált terápiával, mely olyan kapukat nyitott meg, melynek kulcsai az állatok – jelen esetben a kutyák-titokzatos lényében rejlik.

2020. januárjában elvégeztem a Habilitációs Kutyakiképző tanfolyamot, ugyan ezen év júliusában pedig megérkezett az új családtag Dimi – (Another Dimension) személyében.

Jelenleg az AURA Alapítvány önkénteseként tevékenykedem, akikkel közösen dolgozva készülünk a terápiás vizsga megszerzésére, hogy a jövőben minél több helyen segíteni tudjuk a gyerekek, fiatalok vagy éppen felnőttek nehézségeinek leküzdését.

Célom, hogy ismereteimet, tudásomat minél szélesebb körben bővítsem a kutyakiképzés, kutyás sportok körében és minél magasabb szinten sajátítsuk el a Dogdancing művészetét.

 

Tanulmányok:

 • OKJ-s habilitációs Kutyakiképző tanfolyam
 • Számtalan előadásokon, workshopokon való részvétel
 • Mantrailing képzés (folyamatban)